ZO HELPT DE CAMOUFLAGESTIFT TEGEN PUISTJES EN OOGRINGEN

Concealer


Met een concealer of een camouflagestift kunt u oogringen, onzuiverheden en puistjes in uw gezicht heel eenvoudig en snel optisch laten verdwijnen – creëer binnen enkele seconden een uitgeruste look en stralende teint!


Wat is een concealer?

Een concealer bevat meestal minder product dan een foundation, omdat men een camouflagestift vooral op bepaalde plekken aanbrengt. Met behulp van een concealer kunt u onregelmatigheden en kleine oneffenheden op de huid gericht camoufleren.

Concealer: Welke kleur past bij mij?

Terwijl de kleur van een foundation zo dicht mogelijk bij de eigen huidskleur moet liggen, is het bij een concealer belangrijk dat deze de betreffende plekken betrouwbaar dekt en hun kleur egaliseert - bijvoorbeeld donkere oogschaduw of rode huidplekken. Een camouflagestift die qua kleur iets lichter is dan uw natuurlijke huidskleur, dus ongeveer een halve tint tot een tint, levert de beste resultaten. Met een té donkere of té lichte concealer ziet het resultaat er onnatuurlijk en maskerachtig uit. Tip: Als u niet kunt kiezen tussen twee tinten en twijfelt, dan doet u er altijd goed aan om de lichtere concealer kiezen.Gebruik van de concealer: Tips & trucs

1. De huid voorbereiden

Alvorens u make-up gebruikt, brengt u eerst uw gebruikelijke dagcrème aan op een gereinigd gezicht. Wacht dan tot het product volledig in de huid is ingetrokken. Verwaarloos deze stap niet, want vooral foundation en zelfs een echt goede concealer kan er op een droog huidgebied lelijk uitzien.

2. Eerst foundation en dan concealer aanbrengen

Als u een foundation gebruikt, breng die dan in de eerste stap aan. Gebruik vervolgens de concealer om de gewenste huidgebieden te nauwkeurig camoufleren of lichter te maken. Op deze manier hoeft u de camouflagestift dan meestal nog maar heel weinig te gebruiken. Als u van nature al een gelijkmatige huid hebt en u zich prettiger voelt zonder een dikke laag make-up op uw gezicht, dan kunt u natuurlijk ook uitsluitend de concealer gebruiken om kleine oneffenheden weg te werken en highlights aan te brengen op uw gezicht.

Uitzondering: Een groene concealer is vooral bedoeld om roodheid te neutraliseren. Om het kleurcorrigerende effect tot zijn recht te laten komen, moet u vóór de foundation een groene concealer aanbrengen. In dit geval is het gebruik van een foundation onontbeerlijk.

3. De concealer gebruiken om highlights aan te brengen

Naast het camoufleren van onvolkomenheden op de huid is een concealer ook ideaal om highlights aan te brengen – voor een stralend mooie teint. U kunt met de camouflagestift bijvoorbeeld uw lippen er voller uit laten zien en de lippenstift fixeren. Trek hiertoe de contouren van uw lippen over met een kleine hoeveelheid concealer. U kunt uw wenkbrauwen definiëren en benadrukken door een beetje concealer aan te brengen boven en onder het uiteinde van de wenkbrauw. En zelfs een mini-contouring van de neus is mogelijk met alleen de concealer. Trek met een lichte concealer een lijntje langs het neusbeen en zet een klein stipje op het puntje van de neus. Dan is het een kwestie van zorgvuldig vervagen en klaar is Kees!

4. Hulpmiddelen voor het aanbrengen van concealer

Bij vloeibare concealers zit vaak een zachte applicator, waarmee u de tint specifiek op de gewenste huidgebieden kunt aanbrengen. Vervolgens zijn uw vingers het beste geschikt om de camouflagestift perfect te vervagen. De lichaamswarmte zorgt ervoor dat de textuur mooi soepel wordt en optimaal over de huid verdeeld kan worden.

5. Concealer voor de droge huid

Vloeibare of crème-achtige concealers zijn overigens de allerbeste keuze als u last hebt van een droge huid. Deze concealers bieden een hoge dekking en lopen dankzij hun consistentie niet onmiddellijk uit in kleine droogtelijntjes. Daarnaast zijn deze ook zacht aan te brengen en hydrateren deze concealers de huid. Gebruik in geval van een droge en gevoelige huid liever geen poederachtige concealer.

Trouwens: Onze zacht smeltende BABOR-concealers bevatten de werkstoffen van onze populaire

3D Firming-ampul. Daarom zorgen deze voor extra vocht en ondersteunen ze de huid tegen rimpels en lijntjes. Deze concealers hebben de ideale dekking om donkere kringen en puistjes optisch te doen verdwijnen, zonder dat het product in kleine rimpels gaat zitten.


De beste concealer?

Neutrale camouflagestiften in lichte kleuren zijn te gebruiken als veelzijdige allrounders! Voor wat betreft de consistentie geven wij de voorkeur aan vloeibare of crème-achtige concealers die niet "klonteren". Een goede concealer is gemakkelijk aan te brengen, voelt aangenaam aan op de huid en bevat bovendien verzorgende ingrediënten. Een concealer met long-lasting effect blijft daarnaast urenlang zitten. De dekking is na de eerste keer aanbrengen slechts licht. Met elke volgende laag verhoogt u de dekking echter, zodat u dit geheel zelf kunt bepalen. Vloeibare concealers zijn geschikt voor elk huidtype.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven